söndag 4 april 2010

Känd från Fysplanbloggen

Kära läsare.

Det har kommit till vår kännedom att vi blivit omnämnda på Fysplanbloggen vilket delvis hedrar oss (vad vi förstår är vi bland de första som blir det) men det innebär även ett ansvar att förmedla mer "planarkitektaktigt" material till er nyfikna.

Låt mig först bara påpeka att även om man släntrat runt på fysplanutbildningen i snart nära ett halv decennium känner man sig fortfarande lika främmande inför planering som dagen då man nervös snubblade in genom dörren till första föreläsningen. Så...vad ska jag förmedla till er go´vänner? Ja, vi kan väl göra en kort uppdatering i vad vi gör just nu.

Vi har sammanställt planeringsförutsättningarna till vårt arbete (vad de är finner ni under inlägget: 'Baby steps, baby steps'). Nu väntar vår teoretiska del samt en analys. Vi har munhuggits om vad det kommer att innebära men tror oss hittat en gyllne medelväg. Eftersom vi tidigare har rest runt i Skånes vidsträckta nejder och tittat på olika hamnar, samt dessutom fördjupat oss i vissa planeringsideologier, tänker vi oss att vi kan göra en teoretisk analys av hamnarna med "ideologiglasögonen" på. Vad vi då kommer fram till kan vi anamma i vårt planskissande... tror vi. Det fina i det hela är att vi genom de Skånska referenshamnarna får konkreta planer på hur en viss ideologi kan te sig vilket hjälper oss när vi försöker skriva ihop en egen idé till hur vi vill planera för det framtida Gamla hamnen.

I nästa inlägg har vi som strävan att ge er "die hard-planerare" lite mer planeringspornografi om t.ex. exploateringstal, byggnadshöjder, rumsligheter och markanvändning.

Tills dess; stay classy fysplan...

4 kommentarer:

  1. Ja, nu vill vi bara höra om idogt arbete här hela tiden! Inte mer vulkan-utflykter å sådant där.. löst leverne... ! ;) Kör på!

    SvaraRadera
  2. Haha, vi ska försöka chb. Mer kan vi inte lova. En fri man är svårt att tämja...

    SvaraRadera